Inge Blom – Praktijkverpleegkundige

“Als ik met een gebaar of een praatje iets voor iemand kan betekenen, dan is mijn dag geslaagd.”

Praktijkverpleegkundige Vivium

Een kushandje voor de ene bewoner, even haar hoofd om de hoek bij een ander. Het kenmerkt Inges persoonlijke invulling van haar werk. “Als ik met een gebaar of een praatje iets voor iemand kan betekenen, dan is mijn dag geslaagd.” Als praktijkverpleegkundige werkt ze ondersteunend aan het zorgteam en de specialist ouderengeneeskunde. “Ik doe triage, adviseer en ondersteun. Ik werk niet alleen preventief, ik voer ook handelingen uit.”

Juist die veelzijdigheid maakt haar werk nu zo leuk. “Rond mijn vijftigste, ik werkte toen in het ziekenhuis, wilde ik wat anders: bijdragen aan goede zorg voor ouderen.” Ze koos voor leren en werken bij Vivium Hogewey, werd praktijkverpleegkundige en werkt nu bij Torenhof. “Ik krijg hier veel vertrouwen en vrijheid om de functie van praktijkverpleegkundige verder te ontwikkelen. Ik ben echt blij met waar ik nu werk, ik zit hier prima.”

Kennis overdragen vindt Inge leuk. En belangrijk. “Want als je meer achtergrondinformatie hebt, dan kijk je breder en kun je betere zorg geven.” Ze doet wekelijks visites op afdelingen, een soort spreekuur vooral voor diabetes, COPD en hart en vaatziekten. Of om de zorg voor een nieuwe bewoner goed door te spreken. En altijd met oog voor wat waar nog te verbeteren is.